Interessant:

HTC One X positief ontvangen door critici

nieuws 7 april 2012 om 12:11

De vakpers is zeer enthousiast over de HTC One X, HTC's nieuwe 4,7-inch quad-core Android 4.0-smartphone. PortableGear zet enkele reacties op een rij.

Het Britse TechRadar roemt het scherm, het design en de functionaliteiten van de HTC One X, maar laakt de accuduur: "De HTC One X is fantastisch, afgezien van de batterijduur die frustrerend kort is. Het design is echter licht en stijlvol, het scherm is uitstekend en je krijgt de beschikking over de laatste Android 4.0-editie, zodat dit toestel zeker 'futureproof' is." 

De Britten van MobileChoiceUK ("De HTC One X is een krachtige quad-core smartphone, die je helemaal naar wens kan customizen, met een uitstekende camera en een helder scherm") en Pocket-lint.com ("De HTC One X is een uitstekend nieuw vlaggenschip-model van HTC. Deze Android 4.0-smartphone heeft een fantastisch design, een groot en helder display, en biedt een prima HTC Sense-ervaring") zijn eveneens zeer enthousiast. Pocket-lint.com mist alleen een SD-kaartslot om het geheugen mee uit te breiden.

Nog meer enthousiaste Engelsen dan: T3.com noemt de HTC One X "een fraaie, snelle, krachtige en veelzijdige smartphone. (...) Als je kan leven met het grote (4,7-inch) formaat, is het de beste Android-smartphone die je in huis kan halen." Nog altijd enthousiast, maar iets kritischer zijn TrustedReviews en Cnet UK.

TrustedReviews, dat eveneens een microSD-kaartslot en een aparte cameratoets mist, schrijft: "De HTC One X is een fantastische Android-smartphone met elke sleutelfunctionaliteit die je kan bedenken. Het HD-scherm is het beste dat we ooit gezien hebben, de quad-core processor is supersnel, de camera is indrukwekkend en het design is redelijk slim, afgezien van enkele kleine ergonomie- en designproblemen. Ook is de One X nogal aan de grote kant. Niettemin momenteel een van de beste smartphones op de markt."

Cnet UK vindt net als TechRadar de accuduur te kort en acht het toestel vooral geschikt voor technologiefanaten: "De HTC One X is een smartphone die vooral zeer geschikt is voor gadget-liefhebbers met een grote portemonnee, die een telefoon met een zeer krachtige processor willen. Helaas voor hen gaat al deze processorkracht wel ten koste van de accuduur, die benedengemiddeld is."

De kwestie over de accuduur is interessant, want MobileCowboys weet te melden dat dit met de (oudere) firmware van de vroege testmodellen te maken heeft. Met de "oude" firmware zou de accu "binnen 8 tot 10 uur leeg zijn met Bluetooth, WiFi en GPS aan", aldus de mobiele cowboy, terwijl dit met de nieuwe firmware niet zo is. Voor de toestellen (die ook in de winkels liggen) met de oude firmware komt waarschijnlijk binnenkort een firmware-update beschikbaar om het probleem op te lossen. 

Niettemin is ook MobileCowboys, ondanks het gemis van een aparte cameratoets, zeer enthousiast over de HTC One X: "Dit is de beste Android smartphone van 2012, op dit moment natuurlijk. De snelheid, functionaliteit en Android ICS in combinatie met HTC Sense 4.0 maken van de HTC One X inderdaad bijna 'de enige smartphone die je nog nodig hebt' zoals HTC dat in Barcelona al beweerde."

PortableGear


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws