Interessant:

SMS'en tijdens file populair in België

nieuws 21 maart 2012 om 10:36

Uit een enquête onder 519 Belgische forenzen blijkt dat Belgen zich tijdens de file met allerlei niet-verkeersgerelateerde zaken bezigheden, zoals bellen (zowel zakelijk als privé: 34%) en sms'en (21%).

De enquête werd uitgevoerd door ResearchNow in opdracht van TomTom. 31% van de 519 ondervraagden zei maandelijks meer dan vijf keer in de file te staan; bij 1 op 10 gebeurt dit bijna elke werkdag. Het geduld van de Belg in de file wordt danig op de proef gesteld: 41% van de forenzen staat gemiddeld een half uur in de file.

Tijdens de file houden de ondervraagden zich met allerlei zaken bezig. Onderzoeksresultaten tonen aan dat 34% van de pendelaars druk in de weer is met bellen. 21% geeft ook toe te sms'en tijdens het filerijden. Wie dacht dat voornamelijk vrouwen veelvuldig telefonische conversaties opzetten in de auto, heeft het mis. Mannen bellen vaker privé in de wagen (94% versus 56%). Ondanks het succes van smartphones en tablets blijft het gebruik van social media in de wagen verrassend beperkt, slechts 1% van de file-rijders amuseert zich met Facebook en Twitter tijdens de file.

Zingen (23%) en neuspeuteren (10%) zijn andere populaire bezigheden van Belgen in file, al vergeten ze daarbij dat ze bekeken worden door andere bestuurders. 'Om zich heen kijken' spant namelijk de kroon (75%) wat betreft activiteiten in de wagen tijdens het bumper-aan-bumper-rijden. 

Uit eenzelfde onderzoek in Nederland blijkt dat Nederlanders het flirten niet alleen voor in de 'kroeg' houden en in tegenstelling tot de Belgen ook op andere automobilisten graag een oogje laten vallen. 5% van de Nederlanders flirt er op los in de file, terwijl geen enkele Belgische respondent flirtgedrag in de file toegeeft.

portablegear.nl