Interessant:

Neo Geo X handheld naar Europa

nieuws 16 maart 2012 om 13:40

Retrogame-distributeur Blaze Europa brengt de Neo Geo X game-handheld naar Europa; de Neo Geo X is een handheld met 20 geintegreerde klassieke Neo Geo-games van SNK.

SNK bracht in 1998 met de Neo Geo Pocket haar eerste handheld in Japan op de markt; een groot succes is het echter nooit geworden. Waar je voor de Neo Geo Pocket losse cartridges moest kopen, komt de Neo Geo X met 20 voorgeinstalleerde klassieke games van de originele Neo-Geo console (dus niet van de Pocket), waaronder Fatal Fury, King of Fighters '94King of Monsters, Metal Slug, Samurai Showdown, Sengoku en Super Sidekics.

Verder is de Neo Geo X voorzien van een 3,5-inch display, een SD-kaartslot en AV-out om de games op je TV te kunnen spelen. Distributeur Blaze brengt de Neo Geo X in Europa in eerste instantie naar Groot-Brittannië; over een release in de Benelux is nog geen duidelijkheid.

Goedkoop wordt de Neo Geo X niet: de prijs ligt waarschijnlijk rond de 600 euro. Dat is erg hoog als je bedenkt dat de Nintendo 3DS voor € 169,99 en de Sony PS Vita (WiFi-only) voor € 249,99 over de toonbank gaan. Toch is het nog altijd goedkoper dan dat je de orginele Neo Geo en originele Neo Geo-games tweedehands zou aanschaffen, want dat kan in de duizenden euro's lopen.

Neo Geo X
Neo Geo X

MCV