Interessant:

HTC toont One X, One S en One V

nieuws 26 februari 2012 om 23:47

Zoals verwacht heeft HTC vandaag op het MWC 2012 in Barcelona de HTC One X (een 4,7-inch quad-core smartphone), de HTC One S (een design-smartphone) en de HTC One V (een essential smartphone) onthuld.

HTC noemt de HTC One V een 'essential smartphone voor iedereen die echt volledig vrij wil kunnen bewegen' en de HTC One S een 'smartphone met Beauty & Brains'. De One S (4,3-inch) en One V (3,7-inch) draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich met daaromheen de HTC Sense-interface.

Beide toestellen bieden verder ondersteuning van HTML5 en Adobe Flash en de 'Text Reflow' herschikt steeds alle tekst voor je, zodat die net zo breed wordt als je scherm; leesbaar zonder dat er links of rechts wat afvalt. De functie 'Lees later' zorgt dat er een kopie van de webpagina bewaard wordt die je dan later offline kunt lezen. Ook Dropbox-integratie (met onder meer direct toegang tot Office apps) is standaard. De One V heeft een 5-megapixel camera; de One S is voorzien van een 8-megapixel camera.

HTC One S
HTC One S

HTC One V
HTC One V

De HTC One X is HTC's nieuwe vlaggenschipmodel. Deze smartphone (door HTC gebombadeerd als 'quad-core-powered entertainment center') heeft een groot 4,7-inch touchscreen processor en een krachtige quad-core processor. Dankzij het nieuwe multi-panel design zie je meteen welke apps je recentelijk gebruikt hebt. En door met drie vingers op het scherm te tikken, switch je vanzelf tussen de laatste twee. Je hoeft je bovendien niet meer door een hele lijst 'recente apps' te werken, om de net gebruikte boven te halen. Verder beschikt de One X onder meer over 32GB geheugen, NFC-ondersteuning en een 8-megapixel camera.

HTC One X
HTC One X

Alle nieuwe HTC One-modellen beschikken over een microSIM-kaartslot. Informatie over de prijs en verkrijgbaarheid volgt.

Naschrift: De HTC One X is vanafá 2 april in de Benelux beschikbaar voor een adviesprijs vaná649 euro. De HTC One S ligt vanaf eind april in de winkel voor eenáconsumentenadviesprijs van 549 euro. De HTC One V is medio april beschikbaar voor een adviesprijs van 329 euro.

portablegear.nl