Interessant:

Opgevoerde Hyper Snake voor iPhone

nieuws 22 februari 2012 om 10:03

Gamedeveloper Clawhammer heeft een opgevoerde versie van de klassieke mobiele game Snake voor de iPhone uitgebracht: Hyper Snake voelt als een combinatie tussen het origineel en de psychedelische shooter Geometry Wars.

Snake is een game die al lang bestond, maar werd pas echt wereldwijd bekend toen Nokia het vanaf 1998 standaard voorinstalleerde op al haar mobiele telefoons vanaf de Nokia 6110. Omdat er geen rechten op het spel zitten, verschijnen er regelmatig edities van nieuwe ontwikkelaars. Zo kan je ook de originele game (in monochrome kleuren) downloaden voor Android of iOS onder de naam Snake '97. Daarnaast bracht Nokia eind vorig jaar een eerbetoon aan haar verleden met gratis een Snake-editie voor Facebook.

Ontwikkelaar Clawhammer pakt het echter anders aan en heeft het originele spel behoorlijk opgevoerd in Hyper Snake. Grafisch heeft de game nu veel weg van de psychedelische shooter Geometry Wars (bekend van de PC, Xbox en iPad) en er zijn veel nieuwe modi. Daarnaast kan je het spel nu alleen met beweging besturen (door je iPhone te kantelen). Dat is even wennen, maar blijkt aardig te werken.

Hyper Snake voor iPhone
Hyper Snake voor iPhone

Hyper Snake werkt vanaf iOS 4.3 of hoger en is voor $ 0,99 verkrijgbaar in de App Store.

TouchArcade