Interessant:

Sony PS Vita OS naar smartphones

nieuws 14 februari 2012 om 09:55

Sony overweegt om het besturingssysteem van de Sony PlayStation Vita game-handheld ook uit te brengen voor haar (Xperia) smartphones en tablets.

"Als de vraag is of we het PS Vita OS op enige manier uitbreidbaar hebben gemaakt, zodat het zou kunnen worden toegepast op smartphones en tablets om er optimaal op te kunnen gamen, dan is het antwoord: het is mogelijk", aldus Sony CEO Yoshio Matsumoto. Hij zei ook dat het mogelijk is om het PS Vita OS toe te passen op mobiele apparaten met een ARM-processor, een chip die veel fabrikanten gebruiken.

Net als Apple wil Sony graag eigen hardware en eigen software integreren, zeker nu de Japanners - na het uitkopen van Ericsson - zich meer gaan toeleggen op smartphones en tablets. Met het Sony Vita OS heeft Sony een potentieel eigen besturingssysteem in handen. Mocht het zo ver komen dat het Vita OS daadwerkelijk op Sony smartphones en tablets wordt toegepast, dan zal het waarschijnlijk naast de huidige Android-apparaten gaan bestaan.

Sony PS Vita
Sony PS Vita

De Sony PlayStation Vita, Sony's nieuwe gameheld met een 5-inch OLED-touchscreen, dubbele analoge controlsticks, een multi-touchpad achterzijde en een quad-core ARM Cortex A9-processor, is vanaf 22 februari 2012 in Nederland te koop.

Electronista