Interessant:

Beeld engel op kerk nu ook te bellen

nieuws 25 december 2011 om 10:09

Het beeld van de engel met een mobieltje op de Sint-Janskathedraal in Den Bosch is nu ook te bellen via een 0900-nummer; de opbrengst gaat naar onderhoud van de kathedraal.

Het beeld, ontworpen door beeldhouwer Ton Mooy uit Amersfoort, werd begin 2011 geplaatst op de Bossche Sint-Janskathedraal.

Het 1,25 meter hoge beeld van de engel met een mobieltje, geplaatst op 15 meter hoogte, is gemaakt van zandsteen en verving een oude versleten engel. De mobiele telefoon van de engel heeft maar één knop, "omdat de engel alleen met God hoeft te communiceren", aldus de kunstenaar.

Nu kan je de engel ook bellen en een boodschap aan de hemel doorgeven via 0900-7468526, voor 80 cent per minuut. Als je de engel belt wordt er opgenomen met de tekst "Fijn dat je belt. Omdat je niet vaak belt met een engel geef ik je eerst een toelichting". Vervolgens legt de engel uit dat de opbrengst naar de Sint-Janskathedraal gaat. Tot slot kan je middels een keuzemenu meer informatie krijgen over engelen, de Sint-Jan en het christelijk geloof. Je kan ook nog een engellied luisteren en samen met de engel bidden. Tot slot is het ook nog mogelijk om een boodschap achter te laten voor de engel.

Engel met mobieltje (Sint Jan, Den Bosch)
Engel met mobieltje (Sint Jan, Den Bosch)

Omroep Brabant