Interessant:

Taliban verbranden 300 mobieltjes

nieuws 21 december 2011 om 09:41

In Zuid-Waziristan, een bergachtig gebied in het noord-westen van Pakistan, hebben Taliban 300 mobieltjes en enkele computers verbrand, omdat hiermee "obsceen materiaal" zou zijn verspreid.

De Taliban had in de regio eerder al pamfletten tegen mobieltjes met camera's verspreid - omdat deze cameratoestellen de belangrijkste oorzaak van de "promotie van obsceniteit en vulgariteit" zouden zijn en "gebruikers de mogelijkheid geven om vulgaire video's en video's te delen". In de pamfletten stond dat cameratelefoons moesten worden verboden.

Op 18 december startte gewapende Taliban in Wana (de grootste stad van Zuid-Waziristan) met het doorzoeken van voertuigen en winkels naar de gadgets die zij wilden verbieden. Zij namen daarbij 300 mobieltjes en enkele computers in beslag - die zij later verbrandden.

De Taliban zegt "door te gaan met het ontmoedigen van het gebruik van cameratelefoons en computers en dat alle overtreders zware represailles tegemoet kunnen zien". Een katholieke bisschop in Paraguay claimde eerder deze maand ook dat mobieltjes instrumenten van zonde zijn.

Cellular-news