Interessant:

Met Nintendo 3DS door het Louvre

nieuws 19 december 2011 om 12:26

Nintendo voorziet het Louvre, het beroemde museum in Parijs, van 5.000 Nintendo 3DS-modellen om in 2012 de traditionele audio-gidsen mee te vervangen.

Het Louvre krijgt jaarlijks ongeveer 8,5 miljoen bezoekers, maar slechts vier procent van hen maakt gebruik van een audiogids (te leen tegen een tarief van 6 euro) voor een rondleiding. De afdeling multimedia van het Louvre denkt nu dat veel mensen liever een gids hebben met een touchscreen dan een audiogids. Daarom vervangt het Louvre in maart volgend jaar de audiogidsen door Nintendo 3DS-modellen. Uiteraard hoop het daarvan meer te verhuren dan van de traditionele audiogidsen, wat weer meer geld voor het museum in het laatje brengt.

Op de Nintendo 3DS zien bezoekers van het Louvre een visuele representatie van hun locatie in het Louvre en ze kunnen dan meteen informatie naar keuze selecteren. Traditionele bezoekers hebben in de 3DS-toepassing ook nog toegang tot het traditionele audiocommentaar.

Het Louvre ontwikkelt de 3DS-toepassing in samenwerking met Nintendo. Er zijn momenteel ook al iPhone- en iPad-apps van het Louvre beschikbaar.

Nintendo 3DS
Nintendo 3DS

Digital Trends