Interessant:

22 pallets BlackBerry PlayBooks gestolen

nieuws 19 december 2011 om 10:14

In Canada is een trucklading met 22 pallets BlackBerry PlayBooks gestolen; de BlackBerry-tablets hadden een gezamelijke waarde van ongeveer 1,3 miljoen euro.

De vrachtwagenchauffeur moest de 22 pallets met BlackBerry PlayBooks vervoeren van het Bright Point distributiecentrum in Plainfield (VS) naar Ontario in Canada. Onderweg was hij echter even gestopt om iets te eten en om te douchen. Toen hij terugkwam, was zijn vrachtwagen met de honderden PlayBooks echter verdwenen.

De trucker had dubbel pech, want ook zijn laptop, creditcard en schone kleren lagen nog in de truck. De lading PlayBooks was niet uitgerust met een tracking device, dus de kans dat ze ooit terugkomen, lijkt niet erg groot. De politie doet onderzoek naar de zaak.

De BlackBerry PlayBook is BlackBerry's eerste, nog niet erg succesvolle, tablet: in het vierde kwartaal van 2011 werden er slechts 150.000 verkocht. Ook moesten er in mei 1.000 worden teruggeroepen wegens softwareproblemen. In een poging de animo voor de PlayBook groter te maken, voegde RIM later (gedeeltijke) ondersteuning van Android-apps toe.

BlackBerry PlayBook
BlackBerry PlayBook

The Herald Bulletin