Interessant:

rara.com: nieuwe digitale muziekdienst

nieuws 14 december 2011 om 09:59

Met rara.com komt er weer een nieuwe digitale muziekdienst in Nederland en BelgiŽ beschikbaar: rara.com zegt "speciaal ontworpen te zijn voor het grote publiek dat nog steeds cd's draait".

rara.com is vanaf begin deze week beschikbaar in vijftien landen in Europa: naast Nederland en BelgiŽ zijn dat Groot-BrittanniŽ, Ierland, Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ, Spanje, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Daarnaast is rara.com later deze week beschikbaar in de Canada, Mexico en vijf extra markten waarmee rara.com een bereik heeft van meer dan 900 miljoen mensen.

Het is mogelijk om direct en geheel advertentievrij toegang te krijgen tot de catalogus van tien miljoen nummers van rara.com. Hiervoor moet je wel eenmalig 99 eurocent betalen - voor de eerste drie maanden. Daarna kost een abonnement 4,99 per maand. Om de service op het web en op je mobiel te gebruiken, moet je 9,99 per maand neertellen. rara.com is voorgeÔnstalleerd op de meeste Europese HP-computers, de grootste pc-leverancier ter wereld. Daarnaast is de dienst beschikbaar voor Android, iOS en andere platformen.

rara.com: 10 miljoen muzieknummers
rara.com: 10 miljoen muzieknummers

rara.com (niet te verwarren met RaRa, de Nederlandse "Revolutionaire Anti-Racistische Actie" terreurgroep uit de jaren '90) heeft internationale licentieovereenkomsten gesloten met Univeral Music Group, Sony Music Entertainment, EMI Music, Warner Music Group en belangrijke onafhankelijke labels. Dit heeft geresulteerd in een catalogus van tien miljoen nummers waar gebruikers van kunnen genieten.

rara.com: voorgeinstalleerd op Europese HP-computers
rara.com: voorgeinstalleerd op Europese HP-computers

rara.com biedt verder een brede selectie van vakkundig samengestelde muziekstations die passen bij de stemming van elke dag. Deze stations zijn toegankelijk met ťťn druk op de knop, waardoor het online afspelen van muziek met rara.com even eenvoudig is als het aanzetten van een radio of cd-speler. Gebruikers van rara.com kunnen daarnaast hun muziek delen via Facebook en andere sociale netwerken.

rara.com gaat in Nederland en BelgiŽ de concurrentie aan met soortgelijke streamingdiensten (die van muzikanten overigens vaak kritiek krijgen wegens tegenvallende inkomsten) als Spotify en het eveneens deze maand in Nederland geintroduceerde Deezer.

portablegear.nl