Interessant:

Sinterklaas 2011: beste budget-gadgets

nieuws 26 november 2011 om 11:48

Sinterklaas is weer in het land! Voor alle goedheiligmannen die op hun budget moeten letten, zet PortableGear een top 5 van budgetvriendelijke gadgetcadeaus op een rij.

De Samsung Galaxy TXT (B5510) (ook bekend als de Galaxy Y Pro) is een budgetvriendelijke messaging-telefoon met Android 2.3, een 2,6-inch touchscreen met de TouchWiz-interface en een qwerty-toetsenbordje met een optisch trackpad. Het toestel biedt ondersteuning van WiFi, push e-mail, 3G/HSDPA en Bluetooth 3.0 om met iedereen in contact te blijven.

Entertainment wordt verzorgd door de FM-radio, een mediaspeler, een 3,2-megapixel camera en bekende Google-apps als Google Talk (om direct mee te chatten) en YouTube. Apps voor Twitter en Facebook en ThinkFree Office (voor het bekijken en/of bewerken van Office- en PDF-bestanden) zijn eveneens voorgeinstalleerd. Via Samsungs Social Hub-toepassing blijf je altijd op de hoogste van de laatste updates op je sociale netwerken. Meer apps vind je via Samsung Apps Store of in de Android Market. De Samsung Galaxy TXT heeft een adviesprijs van € 179,95, maar is online te vinden voor prijzen rond de € 150,-.

De Sony NWZ-E463 (4GB) en de NWZ-E464 (8GB) zijn compacte mediaspelers die respectievelijk omstreeks de € 70,- en € 90,- kosten. Voor deze relatief bescheiden prijs krijg je een zeer degelijke speler met een kleurrijke behuizing: je kan kiezen uit rood, groen, blauw of roze. Als je niet van kleuren houdt, is er ook een zwarte variant. Deze speler heeft een 2-inch (non-touch) display en ondersteunt alle Clear Audio-technologieen van Sony voor de beste audiokwaliteit. Dataoverdracht is eenvoudig dankzij de Media Go-toepassing, waarmee je muziek, video's, afspeellijsten en foto's vanuit Windows Verkenner of iTunes direct naar de Walkman sleept. Sony belooft dat je met een opgeladen accu 50 uur muziek kan beluisteren of 10 uur video kan bekijken. Tot slot beschikt deze Walkman ook over nog over een voicerecorder en FM-radio (30 voorkeuzestations).

Sony NWZ-E463 Walkman
Sony NWZ-E463 Walkman

Als je op zoek bent naar een complete, maar budgetvriendelijke navigatie-oplossing, ben je bij de TomTom Start-serie aan het goede adres. In deze serie zijn onder andere de TomTom Start2, de TomTom Start 20 en de TomTom Start 25 beschikbaar. De Start 20 (prijs rond de € 150,-) is een compact 4,3-inch model dat beschikt over IQ Routes-technologie (voor de meest accurate routeplanning op basis van werkelijk gereden snelheden), geavanceerde rijstrookaanwijzingen, gesproken straatnamen, 3D-weergave van knooppunten, flitspaallocaties, parkeerassistentie, veel Points of Interest, MapShare (om correcties op kaarten aan te brengen en kaartcorrecties van andere TomTom-gebruikers te ontvangen), kaarten van 45 Europese landen en een geintegreerde montageoplossing (die niet is los te koppelen). De Start 25 (rond de € 170,-) is qua specificaties identiek, maar heeft een groter 5-inch display.

TomTom Start 20 Europe
TomTom Start 20 Europe

De Canon PowerShot A800 is een eenvoudige en budgetvriendelijke compactcamera, die je al voor rond de € 80,- in huis haalt. Deze compactcamera heeft een 2,5-inch display, een 10-megapixel sensor, een 3,3-voudige optische zoom en een VGA-videorecorder. In de Smart Auto-modus kiest de PowerShot A800 automatisch uit 19 voorgeprogrammeerde mogelijkheden de meest geschikte scθne en past de beste instellingen toe voor een perfecte foto. De Blur Reduction Mode zorgt voor scherpe foto's van bewegende onderwerpen of bij weinig licht. Long Play-movies (LP) maken langere opnametijden mogelijk, terwijl je maar de helft van de opslagruimte nodig hebt. Zijn energie haalt de PowerShot A800 uit twee AA-batterijen. Dit model is beschikbaar in het blauw, zwart, rood of zilver.

Canon PowerShot A800
Canon PowerShot A800

De iPod shuffle 4G is een supercompacte mp3-speler (zonder display), die beschikbaar is in het roze, blauw, groen, geel of zilver. Het is Apple's goedkoopste iPod-model: voor € 50,- haal je de 2GB-variant in huis. Dankzij zijn compacte formaat is de iPod shuffle zeer geschikt om mee te hardlopen. De iPod shuffle ondersteunt de VoiceOver-technologie: met de VoiceOver-knop aan de bovenzijde van de iPod shuffle kan de speler voorlezen wat de titel is van het muzieknummer dat je aan het luisteren bent en kan je schakelen tussen nummers, afspeellijsten en Genius-mixen. Apple belooft een batterijduur van 15 uur.

iPod shuffle 4G
iPod shuffle 4G

portablegear.nl