Interessant:

Greenpeace: BlackBerry is meest milieuonvriendelijk

nieuws 10 november 2011 om 10:27

Volgens het jaarlijkse onderzoek van Greenpeace naar de milieuvriendelijkheid van elektronicafabrikanten, is BlackBerry-fabrikant RIM de meest milieuonvriendelijke elektronicafabrikant.

RIM staat op de vijftiende en laatste plaats van Greenpeace's lijst. Volgens Greenpeace doet het bedrijf er niets aan om externe certificatie te krijgen over de reductie van de CO2-uitstoot en zet het geen duidelijke toekomstdoelen op het gebied van herbruikbare energie. Ook de levenscyclus van BlackBerry-producten scoort een onvoldoende in het Greenpeace-rapport, evenals het gebruik van gerecycled plastic in BlackBerry's.

Nummer 1 op Greenpeace-lijst is dit jaar HP, dat vooral goed scoort op het gebied van de energiecriteria. Hoogste stijger (met acht plaatsen) is Dell, dat eveneens sterk scoort bij de energiecriteria en als doel heeft om in 2015 de CO2-emissie met 40 procent te verminderen. Het enige Nederlandse bedrijf in Greenpeace's lijst is Philips, dat met twee plaatsen zakt naar de de vijfde plaats. In voorgaande jaren waren meestal Nokia of Sony Ericsson de schoonste fabrikanten; zijn staan de derde (Nokia) en zesde (Sony Ericsson).

IntoMobile