Interessant:

Sneller verdwalen met een smartphone

nieuws 2 november 2011 om 08:17

Uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van drinkwaterbedrijf Vitens blijkt dat wandelaars met een smartphone driemaal vaker verdwalen dan wandelaars die geen smartphone hebben.

Vitens komt daarom met een gratis app waarmee wandelaars unieke wandelingen kunnen maken in Nederlandse waterwingebieden. Zodra technologische bijstand in de vorm van bijvoorbeeld navigatie toepassingen ontbreekt, verdwalen de wandelaars vaker dan Nederlanders die hier normaal gesproken geen gebruik van maken. Bijna 90 procent van de Nederlandse smartphone bezitters aan blij te zijn dat de app er komt. Een derde van de Nederlanders zegt zelfs 'zeer blij' te zijn en geeft aan dat er zo veel meer uit wandeltochten gehaald kan worden. Omdat het onderzoek 'in opdracht' van Vitens is gebeurd (ter promotie van hun app), is het wellicht niet geheel toevallig dat zoveel gebruikers op de app zitten te wachten...

Deze resultaten lijken ook verband te houden met een ander opmerkelijk feit dat uit het onderzoek naar voren kwam. De grootste irritaties tijdens wandelingen ontstaan door gebrekkige signalering of bewegwijzering. Wandelaars willen niet te veel na hoeven te denken over hoe zij moeten lopen. Bij twijfel over de juistheid van de route, neemt het plezier van het wandelen af. Dit leidt zelfs tot irritaties als wandelaars de weg kwijtraken.

Drinkwaterbedrijf Vitens hoopt verder dat met de app meer wandelaars bewust worden van de oorsprong van het Nederlandse kraanwater. Dit kraanwater behoort tot de beste wereldwijd. Met de app krijgen de wandelaars allerlei extra informatie over de kwetsbare natuurgebieden en achtergronden over hoe en waar het drinkwater wordt gewonnen. Deze app is gratis verkrijgbaar via de Apple en Android store.

portablegear.nl