Interessant:

Telefoonrekening van 144.000 euro

nieuws 1 november 2011 om 09:42

Een vrouw in het zuiden van Florida kreeg de schrik van haar leven, toen zij een telefoonrekening van $ 201.000 dollar (dat is bijna € 144.000) in de brievenbus vond.

De vrouw is gewend aan hoge gsm-rekeningen: ze heeft twee doofstomme broers, die inbegrepen zijn in haar dataplan, en daarmee communiceert ze vooral via haar mobieltje middels sms en videochat. Ze heeft daarom een data-abonnement voor ongeveer $ 175 (€ 125) per maand.

Haar broers waren echter twee weken naar Canada en de vrouw had vergeten haar data-abonnement te wijzigen naar een internationale data-abonnement. In Canada verstuurden haar broers meer dan 2.000 sms'jes en ze downloadden veel video's, waardoor de datakosten enorm hoog werden en de vrouw vervolgens de hoge rekening op de deurmat vond.

De provider van de vrouw, T-Mobile, zei dat de rekening correct was. Nadat een TV-zender van Miami op verzoek van de vrouw contact had opgenomen met T-Mobile, werd de rekening verlaagd naar $ 2.500 (€ 1.785) en gaven ze haar zes maanden om te betalen.

PortableGear stelde eerder een lijst samen met torenhoge telefoonrekeningen door mobiel gebruik in het buitenland.

Herald Times Reporter