Interessant:

Sony PS Vita biedt geen standaard Flash-support

nieuws 28 oktober 2011 om 09:36

Net als de originele Sony PSP zal de PS Vita, die 22 februari 2012 uitkomt, niet standaard Adobe Flash in de browser ondersteunen. Cookies, JavaScript 1.7 en HTML5 worden wel ondersteund.

Hoewel de Sony PS Vita bij levering geen Flash-ondersteuning biedt, is het zeer goed mogelijk dat er op termijn wel een firmware-update volgt voor Flash-ondersteuning. Dat is ook op de originele Sony PSP gebeurt.

Sinds Apple voorgoed Adobe Flash heeft afgezworen op haar iPads en iPhones, zijn er meer partijen die er afstand van doen. Naast Sony wil ook Microsoft in de toekomst geen Flash plug-ins meer in Internet Explorer ondersteunen. Ook Microsofts nieuwe mobiele Windows Phone 7.5 Mango-platform ondersteunt niet standaard Flash. Google blijft met Android (vanaf versie 2.2/2.3) wel Flash-ondersteuning bieden. Flash is vooral een populair medium voor het ontwikkelen van Facebook-games.

De Sony PS Vita (ook bekend als Sony NGP of PSP2) ligt 22 februari 2011 in de winkels voor 249,- (WiFi-only) of 299,- (WiFi + 3G).

Sony PS Vita
Sony PS Vita

Gamasutra