Interessant:

Garmin Fit-app voor iPhone en Android

nieuws 28 oktober 2011 om 09:01

Garmin introduceert de Garmin Fit-app voor de iPhone en Android – Garmins eerste fitness-app die je statistieken bij laat houden zoals snelheid, tempo, afstand, tijd en calorieën. Met behulp van Garmin accessoires toont hij ook hartslag en cadans.

"Garmin Fit is de ideale oplossing voor gebruikers die voor het eerst fitness tracking producten gaan gebruiken en degenen die connected willen blijven," zegt Remco Flikweert, General Manager Garmin Nederland B.V. "Doordat de krachtige Garmin fitness accessoires nu ook gebruikt kunnen worden op hetzelfde apparaat waar je ook je muziek op afspeelt, mee belt en je workouts automatisch mee upload om deze te delen en te analyseren, is de Garmin Fit een must have app."

Of je nu hardloopt op eigen terrein, door de buurt fietst of op zakenreis bent, de Garmin Fit maakt het eenvoudiger dan ooit om te zien hoe ver, hoe snel en waar je geweest bent. Garmin Fit verzekert dat je nooit meer zonder de mogelijkheid zit om je workout vast te leggen zelfs wanneer je vergeten bent om je Forerunner GPS horloge op te laden of deze vergeten bent mee te nemen. Met een tikje op je smartphone toont Garmin Fit de tijd, afstand, tempo en calorieën en zorgt er zelfs voor dat je je muziek kan beheren binnen de app. Je mist nooit meer een belangrijk telefoongesprek tijdens een workout omdat je ook kan zien wie er belt en de telefoon kan beantwoorden of mail en sms kan ontvangen zonder dat de Garmin Fit onderbroken wordt.

Garmin Fit-app voor iPhone & Android
Garmin Fit-app voor iPhone & Android

Na het afronden van een workout, word je gevraagd om de activiteit een naam te geven. Ook is het mogelijk om notities te maken over hoe de workout is gegaan of hoe het weer was. De data worden dan automatisch verstuurd naar jouw gebruiksaccount op de gratis Garmin Connect community. Hier kan je eenvoudig en snel je workouts opslaan, doelen stellen, workouts delen met vrienden en familie en deelnemen in een online fitness community met meer dan 70 miljoen activiteiten over de hele wereld. Garmin Connect toont statistieken zoals tijd, afstand, tempo, hoogte en hartslag. Deze informatie wordt getoond door grafieken, illustraties, rapporten en een verscheidenheid aan kaarten inclusief straat, foto, topografische en hoogte kaarten. Garmin Fit toont 30 dagen van Garmin Connect geschiedenis en toont deze ook als grafieken op je smartphone – waardoor je een extra tool krijgt om je doelen te bereiken.

Verder komt Garmin met een zogenaamde ANT+ adapter voor de iPhone. Als je deze in je iPhone plugt, kan je je hartslag en cadans direct op je telefoon aflezen en opslaan, wanneer deze gekoppeld is met de optionele accessoires. Eén van deze accessoires is de footpod sensor – die er voor zorgt dat gebruikers die binnen trainen hun snelheid, tempo, afstand en cadans kunnen volgen.

Garmin Fit ANT+ iPhone-adapter
Garmin Fit ANT+ iPhone-adapter

De Garmin Fit app kost € 0,79 en de ANT+ adapter kost € 39,-.

portablegear.nl


Gerelateerde producten