Interessant:

Microsoft ontwikkelt OmniTouch- en PocketTouch-displays

nieuws 18 oktober 2011 om 11:04

Microsoft heeft twee interessante technologieën in ontwikkeling: OmniTouch (waarmee je een touchscreen op elk oppervlakte kan projecteren) en PocketTouch (waarmee je een touch-telefoon kan bedienen zonder hem uit je zak te halen).

Met de OmniTouch-technologie kan je een 'display' projecteren op elk oppervlak, zoals je hand of een stuk papier. Bijzonder is dat dit geprojecteerde oppervlak vervolgens functioneert als een multi-touch touchdisplay. De techniek die hiervoor gebruikt wordt, lijkt op de techniek van de Kinect motion-sensor voor de Xbox 360, maar is verfijnd voor gebruik op kleinere afstanden. Siemens ontwikkelde jaren geleden ook een mobieltje met een projectie-toetsenbord.

Microsoft OmniTouch
Microsoft OmniTouch

Naast de OmniTouch-technologie is Microsoft ook bezig met de ontwikkeling van de PocketTouch-technologie. Hiermee moet het mogelijk worden om via touch-bewegingen een toestel te bedienen, ook door stof (zoals je broekzak) heen.

Microsoft PocketTouch
Microsoft PocketTouch

Zowel de OmniTouch- als de PocketTouch-technologie is nog alleen toegepast op prototypes, dus het is afwachten wanneer het eerste consumentenproduct met een van deze technologieën op de markt komt.

Microsoft Research