Interessant:

LTE-uitvoering Samsung Galaxy S2 officieel

nieuws 29 augustus 2011 om 11:31

Samsung heeft de Samsung Galaxy S2 eindelijk ook in de Verenigde Staten geintroduceerd; bijzonder is dat het Amerikaanse model beschikt over een groter (4,5-inch) display, een snellere (1,5GHz)-processor en LTE-ondersteuning.

De Samsung Galaxy S2 (i9100) is een wereldwijd verkoopsucces, maar de introductie in de Verenigde Staten liet nog op zich wachten. Nu heeft Samsung dan eindelijk het toestel officieel in Amerika geintroduceerd, maar het betreft niet exact hetzelfde toestel als in Europa. De Amerikaanse versie draagt de naam 'Samsung Galaxy S2 LTE' (eerder bekend onder de codenaam Celox) en kent enkele technische vernieuwingen. Het scherm is met 4,5-inch iets groter dan het 4,3-inch display van de Galaxy S2 in Europa en de processorsnelheid is verhoogd (in plaats van een 1,2GHz dual-core processor is de S2 LTE voorzien van een 1,5GHz dual-core processor). Daarnaast is - zoals de naam al aangeeft - 4G/LTE-ondersteuning toegevoegd.

LTE staat voor 'Long Term Evolution' en is een verzamelnaam van 4G-netwerken, waarmee snelheden tot 100 Mbps downstream en 50 Mbps upstream gehaald kunnen worden. In de Benelux is deze netwerkstandaard op dit moment vrijwel non-existent. De Galaxy S2 LTE ondersteunt naast LTE- en WCDMA (voor Amerikaanse mobiele telefonie) ook de GSM-standaard, dus dat er op termijn een release in Europa volgt is wel mogelijk.

Samsung Galaxy S2 LTE
Samsung Galaxy S2 LTE

De overige specificaties van de Galaxy S2 LTE zijn vrijwel hetzelfde als van de originele Samsung Galaxy S2: je krijgt nog altijd de beschikking over een superAMOLED Plus-display, Android 2.3, een 8-megapixel camera, Bluetooth 3.0, WiFi en de TouchWiz-interface. Samsung toont de Galaxy S2 LTE deze week op de IFA 2011 in Berlijn.

Akihabara News