Interessant:

Samsung Galaxy W, Y, Y Pro en M Pro onthuld

nieuws 25 augustus 2011 om 15:05

Samsung heeft vier nieuwe Galaxy-modellen onthuld: de Galaxy W, Galaxy Y, Galaxy Y Pro en Galaxy M Pro. Deze productnamen zijn onderdeel van Samsungs nieuwe naamgevingsstrategie.

Samsung deelt de Galaxy-serie voortaan in in S-modellen ('Super Smart': high-end smartphones), R-modellen ('Royal / Refined': premium-modellen, maar net iets minder high-end dan de S-serie), W-modellen ('Wonder': bieden een combinatie tussen stijl en prestaties), M-modellen ('Magic': krachtige telefoons voor een degelijke prijs) en Y-modellen ('Young': entry-level modellen voor opkomende markten en jongeren). Daarnaast kunnen de modellen het achtervoegsel 'Pro' (duidt op een fysiek qwerty-toetsenbordje'), 'Plus' (betekent een upgrade van een voorgaande model) of 'LTE' (voor LTE-ondersteuning) krijgen.

De Samsung Galaxy W (i8510) is het eerste W-model. Dit toestel draait op Android 2.3 en heeft een 3,7-inch touchscreen. Een 1,4GHz-processor zorgt voor degelijke prestaties en de 5-megapixel camera met LED-flitser zorgt voor fraaie foto's. Via Swype schrijf je snel berichten door over het on-screen toetsenbord te 'vegen'. WiFi, 3G/HSDPA en Bluetooth 3.0 zijn eveneens standaard.

Samsung Galaxy W (i8510)
Samsung Galaxy W (i8510)

De Samsung Galaxy Y (S5360) heeft een 3-inch touchscreen en draait eveneens op Android 2.3. Verder is dit toestel onder meer voorzien van WiFi, 3G/HSPDA, Bluetooth 3.0, de TouchWiz-interface, Swype en een 2-megapixel camera.

Samsung Galaxy Y (S5360)
Samsung Galaxy Y (S5360)

De Samsung Galaxy Y Pro (B5510) is, zoals de toevoeging 'Pro' aangeeft, dus een uitvoering van de Galaxy Y met een qwerty-toetsenbord. Een 2,6-inch touchscreen, Android 2.3, een 3,2-megapixel camera, WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth 3.0 en de ThinkFree-officeviewer zijn ook aanwezig.

Samsung Galaxy TXT (Y Pro) (B5510)
Samsung Galaxy TXT (Y Pro) (B5510)

De Samsung Galaxy M Pro (B7800) heeft net als de Galaxy Y Pro een 2,66-inch touchscreen en een qwerty-toetsenbord, maar verder zijn de specificaties wat beter. Je krijgt onder meer de beschikking over Android 2.3, een 1GHz-processor, een 5-megapixel camera met LED-flitser, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, 3G/HSDPA en Bluetooth 3.0. Ook biedt de Galaxy M Pro standaard enkele zakelijke toepassingen, zoals Exchange Active Sync, Cisco Mobile en Cisco WebEx.

Samsung Galaxy M Pro (B7800)
Samsung Galaxy M Pro (B7800)

De nieuwe Galaxy-modellen liggen vanaf het vierde kwartaal van 2011 in de winkels. De prijzen volgen nog.

Korean Newswire