Interessant:

Meer dan 800 Android-apps lekken persoonlijke gegevens

nieuws 26 juli 2011 om 10:01

Volgens onderzoek van de (onbekende) beveilingsfirma Dasient zijn er veel Android-apps die persoonlijke informatie lekken. Het bedrijf onderzocht 10.000 Android-apps en bij 8 procent kwam dit probleem boven.

De persoonlijke data wordt vervolgens naar niet-geautoriseerde computers gezonden, waar criminelen er misbruik van kunnen maken. Zij kunnen dan bijvoorbeeld al je contacten die in je telefoon staan spammen per mail of sms. Volgens Dasient is het aantal geinfecteerde Android-apps de laatste twee jaar verdubbeld.

Een probleem is ook de zogenaamde "Drive-By Downloads"-malware, die zich ongemerkt kan installeren als je met je mobieltje surft over internet. Dasient vindt dat Google een voorbeeld moet nemen aan Apple en apps in de Android Market beter moet controleren op malware alvorens ze op te nemen.

Het eerste SMS-trojan voor Android werd in 2010 gedecteerd. Het probleem heeft zich nadien aanzienlijk uitgebreid. Ook Computerbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab meldde afgelopen mei dat Android geteisterd wordt door maar liefst 70 verschillende types malware.

DigitalTrends