Interessant:

Vooral vrouwen doen aan sexting

nieuws 6 augustus 2011 om 15:48

Volgens een 'niet-representatief' onderzoek van de Britse 'overspel-site' ashleymadison.com doen twee op de drie vrouwen aan sexting.

"Ontrouw leeft, en sexting is aan een opmars bezig", aldus onderzoekster Diane Wysocki. Naar de reden dat vooral vrouwen zich overgeven aan sexting (het uitwisselen van pikante foto's en sms'jes per GSM) is het gissen. Volgens de zelfbenoemde onderzoekers kan het komen "doordat het niet 'echt' telt als ontrouw en dat ze zich dus niet schuldig moeten voelen". Een andere mogelijkheid zou zijn dat er door de economische crisis mensen vanwege de financien minder snel scheiden en vrouwen zich uitleven met sexting (waarom mannen dat dan minder zouden doen, wordt niet vermeld).

Sexting was in eerste instantie populair onder scholieren, hoewel het de nodigde problemen opleverde. Een 15-jarig meisje werd zelfs aangeklaagd voor kinderporno omdat zij naaktfoto's van zichzelf met haar mobieltje had genomen en had verstuurd. Het sexting-fenomeen is echter snel naar andere lagen van de bevolking doorgedrongen: het is ook populair onder senioren. De Oxford Dictionaries Online nam 'sexting' zelfs op als lemma in haar laatste uitgave. Alleen Apple gooit roet in het eten: het bedrijf zou een sexting-verbod voor de iPhone willen.

De Morgen