Interessant:

Vermoord vanwege spelfout in sms'je

nieuws 1 augustus 2011 om 08:35

In Groot-Brittannie heeft begin dit jaar een 33-jarige man zijn 27-jarige buurman doodgestoken. Hij stak meer dan 100 keer op de man in. Aanleiding voor dit alles was een spelfout in een sms'je.

De vermoorde man had zijn buurman een sms'je gestuurd waarin het woord "nutter" (gek) stond. Hij had eigenlijk "mutter" (klagen of mompelen) willen typen, maar de T9-functie had dit woord automatisch aangepast. Het is niet bekend wat er na de verandering exact in het sms'je stond, maar blijkbaar was het genoeg om de ontvanger razend te maken, want hij stuurde verschillende boze sms'jes terug.

Daarop ging de verzender, gewapend met een mes, verhaal halen bij zijn buurman. Die had daar echter blijkbaar op gerekend, want hij had ook al verschillende messen klaarliggen, waarmee hij op de boze bezoeker instak. Hij bracht zijn buurman 104 verwondingen toe, waaronder een dodelijke steek in het hart.

"Ik werd gewoon gek. Ik dacht dat we vrienden waren. En dat allemaal door een misverstand over een sms'je", verklaarde de moordenaar later. De man werd uiteindelijk geen moord, maar wel doodslag ten laste gelegd.

In het verleden waren er meer sms'ende moordenaars. Het meest frappant is de Duitse moordenaar in 2008 die tijdens het moorden gewoon bleef sms'en.

Gazet van Antwerpen