Interessant:

Ricoh koopt Pentax

nieuws 5 juli 2011 om 10:22

Het Japanse bedrijf Hoya (fabrikant van optische apparatuur) verkoopt de Pentax-cameradivisie, waarvan het eigenaar is, aan een andere Japanse elektronicafabrikant: Ricoh.

Hoya werd in 2008 eigenaar van het eveneens Japanse Pentax, dat bij consumenten vooral bekend is door de Pentax Imaging Systems Divisie, waar de consumentencamera's vandaan komen. Omdat Hoya zich echter op andere terreinen wil focussen, is dit precies de divisie die wordt afgestoten. Andere Pentax-divisies, zoals medische apparatuur, blijven wel in handen van Hoya.

Naar verluidt zou Ricoh ongeveer 85 miljoen euro aan Hoya betalen voor de Pentax Imaging Systems Divisie. Ricoh is vooral succesvol op de zakelijke markt met multifunctionele printers. Daarnaast introduceerde het bedrijf ook verschillende compacte digitale camera's.

Ricoh wil zich echter meer gaan richten op de consumentenmarkt en wil daarbij beginnen met digitale camera's. Met de overname van de Pentax-cameradivisie hoopt het bedrijf een belangrijke stap te zetten. Ricoh laat verder weten vooral in systeemcamera's een groeimarkt te zien. Toevalligerwijs introduceerde Pentax met de Pentax Q recentelijk haar compactste systeemcamera tot dusverre.

Hoya (PDF)