Interessant:

Vakantietips 2011: e-readers

nieuws 3 juli 2011 om 08:31

Vakantie is een mooie gelegenheid om lekker boeken te lezen, maar het is niet erg handig om een hele stapel boeken in je koffers te stoppen. E-readers, waarop je honderden digitale boeken kan zetten, bieden een ideale oplossing.

De Samsung E60 is de enige e-reader van Samsung die in Nederland verkrijgbaar is. De Koreanen brachten de E60 vorig jaar in samenwerking boekhandel selexyz op de markt. E-books voor de Samsung E60 zijn eenvoudig te downloaden via WiFi of via je PC naar het apparaat over te zetten. De E60 heeft een 6-inch eInk-touchdisplay, dat net zo prettig is af te lezen als regulier papier. De E60 is niet alleen geschikt als e-reader, maar is ook te gebruiken als mp3-speler, agenda en notitieblok. Op het touchscreen maak je met de meegeleverde styluspen snel een notitie en deze e-reader is te synchroniseren met Outlook Calender. Je neemt dus een zeer compleet apparaat mee op vakantie! De E60 biedt genoeg opslagruimte (2GB) voor 1.200 ebooks of 24.000 notities, dus je hoeft je koffer niet meer vol te proppen met boeken en notitievelletjes. Voor het onwaarschijnlijke geval dat je een e-book op je HD-televisie wil aflezen, is het ook mogelijk de E60 via Samsung AllShare aan je Samsung HD-televisie te koppelen. Het is wel handig dat je op je HD-televisie ook internet in groot formaat kan zien bij het downloaden van e-books.

Samsung E60 e-reader
Samsung E60 e-reader

De iRiver Cover Story heeft evenals de Samsung E60 een 6-inch eInk-touchscreen. Net als de Samsung E60 beschikt de iRiver Cover Story over 2GB opslaggeheugen en een mp3-speler. WiFi-ondersteuning op de iRiver Cover Story is optioneel. Mocht je voor het WiFi-model kiezen, dan is het mogelijk om je POP3- of Gmail-account op de Cover Story te bekijken. Met de meegeleverde stylus kan je net als op de Samsung E60 op het touchscreen notities maken. De iRiver Cover Story beschikt als extra ten opzichte van de E60 over een voicerecorder en een Office-viewer (waarmee je Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden kan bekijken) en een SD-kaartslot om het geheugen mee uit te breiden (met maximaal 32GB). Handig is dat het display automatisch mee roteert als je de Cover Story kantelt. De iRiver Cover Story komt met - zoals de naam al aangeeft - een handige cover (verkrijgbaar in verschillende kleuren) om het scherm mee af te dekken. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken dat het display beschadigt tussen alle andere spullen in je strandtas!

iRiver Cover Story
iRiver Cover Story

De Archos 70b is een van de weinige e-readers met een kleurendisplay. Een nadeel is echter dat dit 7-inch touchscreen gebruik maakt van de reguliere LCD-technologie in plaats van de voor e-readers gespecialiseerde eInk-technologie. Het scherm is daardoor onrustiger af te lezen dan regulier papier of dan displays van e-readers die wel van een eInk-display zijn voorzien. Ook is dit scherm bijna niet te zien in het zonlicht en dat is niet handig als je op vakantie op het strand ligt. Daartegenover staat dat de Archos 70b niet alleen te gebruiken is als e-reader, maar ook enkele tablet-functionaliteiten biedt. Deze e-reader draait namelijk op Android 2.1 Eclair, waarmee ook internetten tot de mogelijkheden behoort (Flash en de Android Market worden niet standaard ondersteund). Tevens vind je op de Archos 70b een HD-videospeler, een mp3-speler en een fotoviewer. Archos' e-reader heeft een ingebouwde bewegingssensor, dus het scherm roteert automatisch mee als je het apparaat kantelt. Via WiFi en AppsLibs (de Android-store van Archos) kan je e-books downloaden. De Archos 70b biedt 4GB geheugen, dat uitbreidbaar is met een SD-geheugenkaart (met maximaal 32GB).

Archos 70b
Archos 70b

Net als de Samsung E60 en iRiver Cover Story is de BeBook Neo een e-reader met een 6-inch eInk-touchdisplay. Dit leest net zo prettig als regulier papier en op het touchscreen kan je met de meegeleverde stylus notities maken. Via WiFi maak je eenvoudig contact met internet voor het downloaden van e-books. Daarnaast is het ook mogelijk om Wikipedia en Google op de BeBook Neo te raadplegen. Tevens functioneert de BeBook Neo als mp3-speler. Het geheugen van deze e-reader is met 512MB echter beperkt; het is wel uitbreidbaar met een SD-geheugenkaart met maximaal 16GB. Naast de BeBook Neo ook de BeBook Club, een eenvoudigere en goedkopere editie van de Neo (zonder WiFi) verkrijgbaar.

BeBook Neo
BeBook Neo

portablegear.nl