Interessant:

Pentax Q: compacte systeemcamera

nieuws 23 juni 2011 om 16:12

Pentax introduceert de Pentax Q, een compacte systeemcamera met een 12,4-megapixel sensor, beeldstabilatie, een Full HD-videorecorder en een ingebouwde flitser.

De Pentax Q meet slechts 98 x 57 x31 milimeter en heeft een gewicht van 180 gram. De Pentax Q is daarmee een van de compactste systeemcamera's van dit moment. Opvallend aan de Pentax Q is de ingebouwde flitser, die bevestigd is aan een relatief lange uitschuifbare arm. De flitser kan je daarmee behoorlijk ver omhoog schuiven. De Pentax Q beschikt verder over over de mogelijkheid om RAW-opnames te maken en video's in 1080p Full HD-kwaliteit op te nemen.

De HDR (High Dynamic Range)-functionaliteit zorgt ervoor dat details van drie afbeeldingen gecombineerd worden tot één foto voor een optimaal fotoresultaat. Met het draaiwieltje aan de bovenzijde selecteer je eenvoudige verschillende creatieve modi waarmee je je foto's leuke effecten meegeeft. Het geheugen is uitbreidbaar met SD-, SDHC- of SDXC-geheugenkaarten. De camera heeft een 3-inch display, een 12,4-megapixel en is standaard voorzien van beeldstabilisatie. Op de 'mount' aan bovenzijde is plek voor (toekomstige) flitsers, viewfinders of GPS-modules.

Pentax Q
Pentax Q

Tegelijkertijd met de Pentax Q introduceert Pentax een serie complementaire objectieven. Het standaardpakket bevat de single lens kit (Q body + 8.5mm f/1.9) en kost € 699. De Pentax Q is leveraar in een witte of een zwarte uitvoering.

Pentax Q: uitschuifbare flitser
Pentax Q: uitschuifbare flitser

Pentax


Gerelateerde producten