Interessant:

Dell Streak 10 Pro officieel in China

nieuws 9 juni 2011 om 16:35

Dell heeft officieel aangekondigd dat de Dell Streak 10 Pro, een 10-inch Android-tablet, aankomende zomer in China verschijnt; het is nog onzeker of de tablet ook naar Europa en de VS komt.

De Dell Streak 10 Pro lekte afgelopen april uit op een roadmap van Dell voor 2011. Het Amerikaanse bedrijf heeft nu officieel bekend gemaakt dat de Streak 10 Pro deze zomer in China verschijnt. Tevens liet Dell weten dat er binnenkort een Dell-tablet met Windows 7 verschijnt.

Dell meldt de Streak 10 Pro eerst in China te introduceren omdat "deze opkomende markt (net als Brazilie, India en Rusland) zeer aantrekkelijk is voor Dell als bedrijf. Deze landen kennen een enorme en razendsnelle groei". Dell zegt dat in China veel diensten niet altijd worden ondersteund (zoals de Android Market en verschillende Google-applicaties) en dat daardoor het eindproduct (in dit geval de Streak 10 Pro) in andere landen dan China flink kan verschillen. Dell deelt mee "het leerproces in China te gebruiken bij het op de markt zetten van mobiele producten op andere plaatsen in de wereld".

Het is dus maar afwachten of de Dell Streak 10 Pro ooit naar Nederland komt. Ook de 7-inch Dell Streak 7 is nog niet in ons land verschenen. Dells allerkleinste tablet, de originele 5-inch Dell Streak is wel in Nederland te koop. Ook de Dell Inspiron Duo, een hybride tablet-netbook, is inmiddels in Nederland verkrijgbaar.

Naschrift: de Dell Streak 10 Pro is in juli 2011 officieel in China geintroduceerd.

Dell