Interessant:

Sony NEX-C3 officieel aangekondigd

nieuws 9 juni 2011 om 12:45

Sony heeft de Sony NEX-C3 systeemcamera officieel aangekondigd; deze opvolger van de NEX-3 is lichter, heeft een langere accuduur en een vernieuwde interface.

Een verbeterde energie-efficiëntie zorgt ervoor dat je met één volle batterij tot 400 foto's kan nemen met de Sony NEX-C3. Dat is ruim 20 procent meer dan met de NEX-5/NEX-3. Daarnaast is het gewicht van de camerabehuizing met 6 procent gedaald (naar 225 gram, exclusief accu en geheugenkaart) ten opzichte van de NEX-3. Met het bedieningswieltje achter op de camera zijn eenvoudig menuopties te selecteren die vervolgens met een voorbeeld op het scherm te zien zijn. Net als de NEX-3 heeft de NEX-C3 een uitklapbaar display en komt hij in het zilver of zwart.

Sony NEX-C3
Sony NEX-C3

De Sony NEX-C3 (die vorige maand reeds uitlekte) is verder voorzien van een 16,2-megapixel Exmor APS HD CMOS-sensor en een 720p HD-videorecorder. De NEX-C3 biedt een nieuwe, in de camera geïntegreerde 'Picture Effect'-instelling waarmee je tijdens opnames extra effect aan foto's of HD-video's kan toevoegen, zodat je ze niet achteraf hoeft te bewerken. Andere functies zijn 3D Sweep Panorama, een RAW-opnamefunctie en Handheld Twilight en Anti-Motion Blur (deze functies helpen ruis voorkomen) en Auto HDR (waarmee drie snel opeenvolgende belichtingen worden gecombineerd om extreme schaduwpartijen en details in één enkel frame vast te leggen en te benadrukken).

Tegelijkertijd met de Sony NEX-C3 komen er ook nieuwe NEX-accessoires beschikbaar, waaronder een nieuw macro-objectief en een HVL-F20S flitser. Vanaf 20 juni 2011 komt er voor de NEX-5 en de NEX-3 een firmware-upgrade beschikbaar, zodat enkele nieuwe functies (zoals het nieuwe 'Picture Effect') van de NEX-C3 ook op deze camera's beshikbaar zijn.

Sony NEX-C3
Sony NEX-C3

De adviesprijs van de Sony NEX-C3 is respectievelijk € 580 (body + 16mm objectief), € 630 (body + 18-55 mm objectief) of € 730 (body + 16 mm + 18-55 mm objectieven). Sony's nieuwe systeemcamera is verkrijgbaar vanaf augustus 2011. De nieuwe HVL-F20S is eveneens vanaf augustus te koop voor een adviesprijs van € 130.

portablegear.nl