Interessant:

Google haalt emulators uit Android Market

nieuws 2 juni 2011 om 10:01

Google heeft verschillende game-emulators van developer yongzh (waaronder Nesoid, Snesoid, Gensoid en N64oid) verwijderd uit de Android Market.

Met deze emulators is het mogelijk om Nintendo NES-, SNES- en N64-romgames en Sega MegaDrive-romgames te spelen. Ook de emulator van yongzh voor het spelen van Game Boy-, Atari- en PlayStation-romgames zijn verwijderd. Het waren enkele van de meeste populaire emulators in de Android Market; niettemin zijn er nog altijd veel emulators van andere merken beschikbaar.

Emulators zijn op zichzelf niet illegaal; de ROM-games die je ermee kan afspelen zijn dat echter wel. Mogelijk verwijdert Google de emulators uit de Android Market in verband met de Sony Ericsson Xperia Play, waarvoor via de Android Market legale PlayStation-games te koop zijn. Fabrikanten vinden het dan uiteraard niet leuk als er een mogelijkheid is (gratis) illegale ROM-games te spelen.

Nintendo was in het verleden kwaad op Nokia omdat op een officiele Nokia-video een Nokia-toestel met een Nintendo-emulator was te zien.

Engadget