Interessant:

ZiiLABS presenteert JAGUAR-tablets

nieuws 30 mei 2011 om 11:13

ZiiLABS, de ontwikkelstudio van Creative, toont de nieuwe JAGUAR-tablets, een ontwikkelplatform voor 7-inch en 10-inch Android-tablets, bedoeld voor andere fabrikanten.

De ZiiLABS JAGUAR-tablets zijn zogenaamde OEM (Original Equipment Manufacturer)-producten. Dat betekent dat deze producten niet als zodanig op de markt komen, maar zijn bedoeld voor een merkleverancier (in dit geval waarschijnlijk Creative).

ZiiLABS JAGUAR 10-inch tablet
ZiiLABS JAGUAR 10-inch tablet

De ZiiLABS JAGUAR-tablets komen in varianten van 7-inch of 10-inch en met de nieuwste ZMS-20 en ZMS-40 processors van ZiiLabs. Ze ondersteunen onder meer 1080p Full HD-videoweergave, capacitive en resistive touchscreens, GPS, Bluetooth 2.1, WiFi, 3G/4G/WiMax, HDMI, USB, SD-geheugenkaarten, camera's aan de voor- en achterzijde en tot 64GB geheugen. Aangezien het een concept-platform is, wil het niet zeggen dat al deze mogelijkheden daadwerkelijk op een commercieel product worden toegepast.

Aangezien ZiiLABS onderdeel is van Creative, is het waarschijnlijk dat Creative dit platform in de toekomst voor haar tablets zal toepassen. Creative lanceerde eerder twee (weinig succesvolle) tablets met de 7-inch Creative ZiiO 7 en de 10-inch Creative ZiiO 10.

In het verleden kwam ZiiLABS met ontwikkelplatformen voor de ZiiLABS Trinity smartphone en de Creative Zii EGG mediaspeler.

ZiiLabs