Interessant:

iPod luisteren tijdens eindexamen

nieuws 25 mei 2011 om 10:03

Een leerlinge van een meisjesschool in Schotland mag tijdens haar examens op een iPod naar muziek luisteren; het meisje beweert zich zonder muziek niet te kunnen concentreren.

Het verzoek van het meisje om tijdens haar examen muziek te mogen luisteren, werd eerder door de school geweigerd, voornamelijk uit angst voor fraude. Haar ouders pikten dit niet en gingen met de kwestie naar de Schotse examencommissie, die in eerste instantie de school gelijk gaf.

De examencommissie moest de uitspraak later weer intrekken, omdat het te maken kreeg met een speciale gelijkheidswet. Het meisje had vaak moeite om op te letten in de klas, en met muziek ging dat blijkbaar beter. Om gelijke kansen te hebben bij het examen, zou ze ook muziek mogen luisteren tijdens het examen. Uiteindelijk moest de school het meisje dus toestaan om naar muziek te luisteren tijdens haar examen.

Om fraude uit te sluiten, heeft de school speciaal voor het meisje een iPod aangeschaft. Het meisje mag zelf de muziek uitzoeken, maar de docenten zetten het op de iPod. De leerlinge moet tijdens het examen in een aparte ruimte zitten, omdat anders andere leerlingen van de muziek uit haar iPod last kunnen hebben. De school is niet blij met de leerlinge en vreest dat nu meer leerlingen iPods willen meenemen tijdens examens.

In de Verenigde Staten werden in 2007 mp3-spelers tijdens examens juist verboden, omdat leerlingen deze zouden gebruiken om te spieken.

Daily Mail