Interessant:

Nokia X1-01: budget dual-sim mobieltje geintroduceerd

nieuws 24 mei 2011 om 09:42

Nokia heeft voor opkomende markten in Azie, Afrika en Zuid-Amerika de Nokia X1-01 geintroduceerd, een dual sim-telefoon met een budgetprijs rond de 40.

Dankzij de dual sim-functionaliteit kan je twee simkaarten tegelijkertijd in de Nokia X1-01 gebruiken. Je kan settings voor vijf verschillende simkaarten bewaren en aan elke sim kan je een eigen logo, muziekje en ringtone toekennen. Tussen simkaarten kan je eenvoudig wisselen en dankzij de 'dual-standby'-optie ontvang je notificaties van inkomende oproepen en sms'jes op je actieve simkaart van je passieve simkaart, zonder dat je de simkaarten apart aan en uit hoeft te zetten.

De Nokia X1-01 beschikt verder over FM-radio, een mp3-speler (waarmee je eenvoudig playlists maakt), een 3,5mm poort om standaard headsets op aan te sluiten en een microSD-geheugenkaartslot (tot maximaal 16GB, een 2GB microSD-kaart wordt meegeleverd). Aan de bovenzijde bevindt zich een handig zaklampje. Nokia belooft een spreektijd van 13 uur en een standbytijd van maar liefst 43 dagen (!). Eerder verscheen de Nokia X1-00, vrijwel hetzelfde toestel als de X1-01, maar zonder dual sim-functionaliteit.

Nokia X1-01
Nokia X1-01

Tegelijkertijd met de aankondiging van de Nokia X1-01 maakte Nokia bekend te zijn begonnen met de levering van de eerder geintroduceerde Nokia C2-00 in de opkomende markten. De C2-00 is eveneens een dual-sim toestel maar is iets geavanceerder en duurder (prijs ligt ongeveer rond de 50) dan de Nokia X1-01. Het is niet bekend wanneer en of deze modellen in Nederland en Belgie verschijnen.

Nokia Conversations