Interessant:

Google wil filesharing-sites niet blokkeren

nieuws 20 mei 2011 om 10:40

Google heeft bij monde van CEO Eric Schmidt laten weten niet van plan te zijn om illegale filesharing-sites te blokkeren, ook niet als de (Britse) overheid dat eist.

Dat meldt de Britse krant The Guardian. De Britse overheid wil met een wet (de "Digital Economy Act") komen die het mogelijk maakt om sites als The Pirate Pay en 'andere sites die illegaal downloaden aanmoedigen' te blokkeren. Schmidt zegt dat dergelijke blokkades een 'ernstig precedent' kunnen scheppen waarmee de vrijheid van menigsuiting wordt bedreigd.

"Ik zou heel erg voorzichtig zijn om als regering dergelijke willekeurig simpele oplossingen door te voeren voor complexe problemen. Deze 'oplossing' kan een precedent scheppen voor landen als China om ook deze techniek door te voeren om ongewenste websites te blokkeren".

De Britse minister van cultuur, Jeremy Hunt, zegt niettemin dat de plannen om de illegale filesharing websites te blokkeren op schema liggen. Hij geeft wel toe dat een de belangrijkste 'uitdaging' van de controversiele maatregel is om te beslissen welke sites moeten worden geblokkeerd.

The Guardian