Interessant:

Nieuwe Sony Ericsson Facebook Phones op komst

nieuws 20 mei 2011 om 09:46

Sony Ericsson creeŽrt via een Facebook-actie op een slimme manier buzz om twee nieuwe Facebook Phones te promoten; mogelijk gaat het om de Sony Ericsson Mix Walkman en de Sony Ericsson Txt Pro.

Om de internet-buzz wat extra kracht bij te zetten, heeft Sony Ericsson ook afbeeldingen van de nieuwe toestellen getoond zonder erbij te vermelden wat de exacte naam is. Gezien het Walkman-logo op een van toestellen op de afbeeldingen, gaat het hier om Walkman-varianten van de onlangs geintroduceerde Sony Ericsson Xperia mini en de Sony Ericsson Xperia mini pro. Mogelijke namen zijn Sony Ericsson Mix Walkman en Sony Ericsson Txt Pro, Txt mini messenger en Mixing mini of Messaging pro en Mini Walkman. Verder is op de afbeelding te zien dat de nieuwe Facebook Phones de bekende vierhoeksbediening (met in elke hoek een optie) ondersteunen.

Sony Ericsson Facebook Phones
Sony Ericsson Facebook Phones

Om wereldwijde buzz te creŽren start Sony Ericsson een wedstrijd om de beste reviewer te vinden van een voor haar twee nieuwe telefoons. De wedstrijd wordt gehouden via Facebook. Deelnemers zullen eerst gevraagd worden een simpele vraag ('raad de naam van de telefoons' - met keuze uit de namen hierboven genoemd) te beantwoorden, waarna ze moeten uitleggen waarom ze de kans zouden moeten krijgen om de allereerste te zijn die een van de twee toestellen zou mogen reviewen.

Twaalf gelukkige fans ontvangen vervolgens een telefoon en zal worden gevraagd een leuke videoreview van 45 seconden te ontwerpen. Vier van de beste videoreviews zullen vervolgens op Facebook terugkomen, waar andere fans hun favoriet zullen kiezen. De maker van de review die de meeste 'likes' krijgt, zal de hoofdprijs ontvangen: een set van nog eens tien toestellen voor zijn / haar familie en vrienden. De winnaar wordt bekendgemaakt op 13 juni en op die datum zullen de toestellen ongetwijfeld ook officieel aangekondigd worden.

Naschrift: bovengenoemde toestellen zijn in juni 2011 officieel uitgekomen onder de namen Sony Ericsson txt pro en Sony Ericsson Mix Walkman.

Sony Ericsson Facebook