Interessant:

Sony introduceert Memory Stick PRO-HG Duo HX

nieuws 19 mei 2011 om 09:51

Sony kan het toch niet laten om eigen, merkgebonden geheugenkaarten te introduceren; ditmaal komen de Japanners met de PRO-HG Duo HX, een nieuwe geheugenkaart met overdrachtsnelheden tot 50 Mb per seconde.

Samen met de Sony NEX-5 systeemcamera kan de geheugenkaart binnen een minuut 190 JPEG afbeeldingen in high-speed burst shooting-modus vastleggen. Dat is ruim het dubbele van de standaard snelheid van tachtig beelden per minuut met een standaard SD-kaart. De PRO-HG Duo HX is ook geschikt voor full HD opnamen en 3D video's met de nieuwste Handycam camcorders van Sony. De PRO-HG Duo HX geheugenkaart zorgt bovendien voor een snelle bestandsoverdracht en back-up. Het kopiëren van een 32GB AVCHD video naar de PC duurt met de kaart zo'n elf minuten.

Bij de geheugenkaart wordt gratis x-Pict Story software geleverd. Met deze software kan je eenvoudig foto's en muziek combineren met visuele effecten om een professionele presentatie te creëren. Integratie met de Picture Motion Browser-software maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een slideshow te uploaden naar sites als YouTube.

Sony Memory Stick PRO-HG Duo HX
Sony Memory Stick PRO-HG Duo HX

De nieuwe Memory Stick PRO-HG Duo HX van Sony is vanaf mei 2011 beschikbaar. Deze geheugenkaart kan alleen in Sony apparatuur gebruikt worden. De adviesprijzen voor de geheugenkaarten zijn 45 euro (8GB), 79 euro (16GB) en 179 euro (32GB). Het is enigszins verrassend dat Sony nog een nieuw type Memory Stick-geheugenkaart introduceert, omdat bijna alle camera's en mobieltjes van het bedrijf, die de laatste twee jaar zijn uitgekomen, ook de standaard SD-geheugenkaarten ondersteunen.

portablegear.nl


Gerelateerde producten