Interessant:

Duck Hunt AR voor iPhone

nieuws 18 mei 2011 om 11:01

App-developer InfinityK heeft een Augmented Reality-versie van Nintendo's klassieke schietspel Duck Hunt voor de iPhone, iPad en iPod touch uitgebracht.

Duck Hunt AR projecteert het klassieke spel Duck Hunt op je real-time omgeving, zodat je met je huiskamer op de achtergrond Duck Hunt kan spelen! Duck Hunt AR is volledig geintegreerd met Apple's Gamecenter, zodat je online scores kan vergelijken. Duck Hunt AR is geschikt voor iOS 4.1 of hoger en voor de iPhone 4, iPad 2 en de iPhone touch 4G. Duck Hunt AR werkt niet met de iPad 1, omdat er een camera voor benodigd is.

Duck Hunt AR voor iPhone
Duck Hunt AR voor iPhone

Duck Hunt AR is per direct via iTunes te koop voor $ 0,99. Het is echter onduidelijk of InfinityK, de developer van het spel, toestemming van Nintendo heeft om de Duck Hunt-franchise te gebruiken. Het is daarom maar de vraag hoe lang de game verkrijgbaar zal zijn.

De reactie van Nintendo Nederland op de vraag of deze app is goedgekeurd door Nintendo luidt: "Licenties voor deze producten worden aangevraagd bij Nintendo of America. Wij nemen aan dat deze app door hen is goedgekeurd, echter wij hebben hier verder geen zicht op."

Update: inmiddels heeft ook InfinityK reactie gegeven op de vraag of ze de Duck Hunt-franchise wel mogen gebruiken. De ontwikkelaar laat weten "te hebben gelezen dat de 'Duck Hunt'-trademark enkele jaren geleden verstreken was en dat Nintendo het niet had kunnen verlengen. Enkele dagen geleden checkten we echter opnieuw en toen bleek dat Nintendo toch de 'Duck Hunt'-trademark opnieuw heeft kunnen registreren. Dus als Nintendo commentaar heeft, moeten we de naam veranderen, bijvoorbeeld naar 'Duck Hunt - Arcade' of 'Duck Hunt the Game'".

App Modo