Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Justitie wil onderzoek naar Apple om locatiegegevens

nieuws 17 mei 2011 om 10:01

Het ministerie van Veiligheid en Justitie in Nederland wil dat het CPB (College Bescherming Persoonsgegevens) onderzoek gaat doen naar Apple en het opslaan van locatiegegevens.

Justitie wilde al in 2010 om het onderzoek vragen - nadat Apple de gebruiksvoorwaarden van iTunes had aangepast - maar het is er toen nooit van gekomen. Afgelopen april werd de zaak echter weer actueel, toen bleek dat Apple locatiegegevens van iPhone- en iPad-gebruikers opsloeg.

Apple ontkende in eerste instantie dat het locatiegegevens had opgeslagen, maar bracht enkele dagen na het rumoer wel een iOS 4.3.3-update uit waarmee locatiegegevens niet meer automatisch worden opgeslagen. Tegenover NU.nl heeft Justitie enkele dagen geleden bevestigd dat het het CPB om een onderzoek heeft gevraagd om te bezien of Apple de Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft overtreden. Het CPB - een onafhankelijke instelling - weet nog niet of het aan het verzoek gehoor geeft. Er is dus nog geen direct onderzoek gestart.

NUzakelijk.nl