Interessant:

Asus introduceert tablets in de Benelux

nieuws 12 mei 2011 om 10:03

Asus heeft drie Android-tablets officieel geintroduceerd in de Benelux: de Eee Pad Transformer, Eee Pad Slider en de Eee MeMO zijn vanaf aankomende zomer te koop.

Asus Eee Pad Transformer

De eerste nieuwe tablet die ASUS uitbrengt is de, nog geen 7 ons wegende, Asus Eee Pad Transformer. Dit model verschijnt medio juni en zal in vier verschillende uitvoeringen leverbaar zijn. De Transformer dankt zijn naam aan een opvallende eigenschap: een los verkrijgbaar of in een bundel meegeleverd docking station annex toetsenbord. Het docking station van de Eee Pad Transformer functioneert ook als een extra batterij, die de standaard gebruiksduur van 8 uur verdubbelt. Bovendien laadt het docking station de batterij van de tablet ook op tijdens het gebruik.

In de losse uitvoering is de Transformer 'gewoon' een 10,1 inch tablet met een 1280 x 800 capacitief IPS touchscreen, draaiend op Android 3.0 Honeycomb, uitgerust met WiFi en voorzien van een dual-core Nvidia Tegra 2-processor. Wie over het docking station beschikt, klikt het scherm met een eenvoudige beweging op het QWERTY-toetsenbord, waarmee het toestel verandert in een volwaardige netbook.

De Asus Eee Pad Transformer zal leverbaar zijn in vier uitvoeringen: met 16 of 32 GB SSD-opslag en naar keuze met of zonder docking station. Prijzen beginnen vanaf € 399,-. Later zullen ook versies worden uitgebracht met 3G. Alle huidige modellen zijn voorzien van 1 GB RAM, GPS, microSD-kaartlezer en twee camera's (1,2 en 5 megapixels). Een mini HDMI-poort zorgt ervoor dat het toestel kan worden aangesloten op externe schermen, voor HD 720p videoweergave. Net als de andere nieuwe Asus-tablets heeft de Transformer volledige toegang tot de Android Market.

Asus Eee Pad Transformer
Asus Eee Pad Transformer

Asus Eee Pad Slider

De Asus Eee Pad Slider is een 10,1-inch tablet met een uitschuifbaar toetsenbord. Bij normaal tabletgebruik merk je niets van dit toetsenbord, dat de Slider slechts een fractie dikker maakt dan de Transformer. Wanneer het toetsenbord tevoorschijn wordt gehaald, wordt het schermgedeelte in een vaste schuine hoek omhoog geschoven, zodat het geheel veel weg heeft van een normale netbook. De Asus Eee Pad Slider wordt in juli verwacht. De specificaties kunnen nog wijzigen en de prijs is nog onbekend.

Asus Eee Pad Slider
Asus Eee Pad Slider

Asus Eee Pad MeMO

Asus noemt de Asus Eee Pad MeMO een combinatie tussen een telefoon en een tablet. Op dit 7,1-inch toestel kan je met de meegeleverde styluspen handgeschreven notities maken, die via de standaard aanwezige handschriftherkenning snel worden omgezet in getypte tekst. (Video)bellen is eveneens mogelijk met de MeMO. Met de MeMO wordt de MeMic meegeleverd, een op een kleine mobiele telefoon lijkende ontvanger die via Bluetooth verbonden is met de tablet. De MeMO kan dus gewoon in de tas blijven, terwijl je er mee belt.

Daarnaast is de MeMO ook te gebruiken voor mobiel entertainment. Spellen, filmpjes, foto's, alles is er op af te spelen. Via de ingebouwde Micro HDMI-poort is het toestel zelfs aan te sluiten op een extern scherm, voor full HD 1080p-videoweergave. De MeMO is voorzien van 1 GB geheugen en een opslagcapaciteit van 64 GB. Het toestel is vanaf augustus leverbaar voor een verwachte winkeladviesprijs van € 599,-.

Asus Eee Pad MeMO
Asus Eee Pad MeMO

portablegear.nl