Interessant:

3D Augmented Reality-browser voor LG Optimus 3D

nieuws 11 mei 2011 om 12:11

LG zal de LG Optimus 3D (P920), in samenwerking met AR-ontwikkelaar Wikitude, voorzien van een 3D Augmented Reality-browser.

AR (Augmented Reality) is een techniek waarmee je via de camera van je mobieltje digitale 'informatielagen' in je omgeving kan bekijken. Waar 2D AR-browsers slechts je display 'overlappen' met informatie, zou de 3D AR-browser belangrijke punten en objecten ook in 3D weergeven. Via de 3D-browser heb je gelijk toegang tot Wikipedia-artikelen en Twitter-informatie over belangrijke punten. Wikitude 3D is voorzien van informatie over meer dan 100 miljoen locaties (aldus LG) op de wereld en de content komt van meer dan 1.000 verschillende contentproviders.

Vreemd genoeg is het niet duidelijk of LG de LG Optimus 3D standaard van de 3D AR-browser zal voorzien, want in het persbericht wordt meegedeeld "dat gebruikers Wikitude 3D kunnen downloaden op LG World, LG's app store, vanaf midden juni".

Onlangs werd ook de nieuwe BlackBerry Bold 9900 voorzien van Wikitude. Wikitude is een belangrijke concurrent voor de Nederlandse AR-ontwikkelaar Layar. Layar kwam overigens eerder al met 3D AR-toepassingen, dus de toepassing is bepaald niet zo nieuw als LG en Wikitude claimen.

De Optimus 3G is vanaf aankomende zomer in Europa te koop.

Korean Newsire