Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Chinezen vechten om iPad 2

nieuws 10 mei 2011 om 08:43

De release van de witte iPhone 4 en de iPad 2 in China is afgelopen weekeind in Beijing uitgelopen op een vechtpartij; de plaatselijke Apple Store werd deels aan gruzelementen geslagen.

Volgens CNN probeerde een zogenaamde 'scalper' (iemand die meerdere nieuwe producten koopt en ze vervolgens voor hogere prijzen probeert te herverkopen) in de rij voor te dringen. Drie beveilingsmensen en de manager van de Apple Store zouden de man daarop hebben afgevoerd. Daarna zou er echter ruzie zijn uitgebroken met familie van de man die ook in de rij stond. De onrust werd zo groot, dat de bewaking besloot de Apple Store te sluiten.

Dat resulteerde weer in commotie onder de vele wachtenden. Als protest liepen enkelen op de ingang van de Apple Store af en beukten net zo lang tegen de glazen deur totdat deze kapot was. Een ijzeren element dat los kwam raakt ook nog een beveilingsman op zijn hoofd. De lokale politie kwam er uiteindelijk aan te pas om de zaak weer rustig te krijgen.

Chinezen vechten om iPad 2 (via MyChinaViews.com)
Chinezen vechten om iPad 2 (via MyChinaViews.com)

De volgende dag kon de verkoop van de witte iPhone 4 en de iPad 2 (in zoverre ze al niet uitverkocht waren) rustig worden hervat.

Update: een van de gewonde Chinezen zou van Apple een schadevergoeding van 2000 euro hebben gekregen.

CNN