Interessant:

Sagem Wireless failliet

nieuws 2 mei 2011 om 13:34

Volgens een van de toeleveranciers van Sagem Wireless (tegenwoordig bekend als Mobiwire) heeft het Franse bedrijf bij de rechtbank zijn faillissement aangevraagd.

Dat meldt Cellular-news. De Myriad Group, dat mobiele software aan Sagem Wireless/Mobiwire levert, claimt dat het bedrijf failliet is. Volgens een afspraak uit 2010 zou de Myriad Group nog zo'n slordige 7 miljoen euro van Mobiwire moeten krijgen.

De Myriad Group gaat er alles aan doen om bij de eigenaars van Sagem Wireless - Sofinnova Partners, SAFRAN, de staf en de aandeelhouders van Sagem Wireless - het geld alsnog boven water krijgen. Mobiwire/Sagem Wireless heeft de uitspraak van de Myriad Group op dit moment nog niet ontkend of bevestigd.

Een faillisement zou niettemin niet verrassend zijn, want de laatste keer dat Sagem Wireless een teken van leven vertoonde was met de PUMA Phone in 2010 en dat toestel werd matig besproken en was slecht verkrijgbaar en erg duur.

Simon Wilkinson, CEO of Myriad Group, zegt: "We zijn heel erg teleurgesteld in de daden van het Mobiwire management en haar aandeelhouders waardoor dit heeft kunnen gebeuren en zijn niet blij met de gevolgen voor Myriad en andere Mobiwire crediteuren. Myriad verwachtte in 2011 echter geen geld van Mobiwire en blijft een financieel stabiel bedrijf".

Cellular-news