Interessant:

Sony Tablet S1 en S2 officieel

nieuws 26 april 2011 om 10:43

Na vele geruchten heeft Sony eindelijk officieel de Sony Tablet S1 (met een 9,4-inch display) en de Sony Tablet S2 (met twee 5,5-inch displays) aangekondigd.

De twee 5,5-inch displays van de Sony Tablet S2 zijn in te klappen voor meer draagcomfort. De displays van dit dual-scherm kunnen gecombineerd gebruikt worden als één groot beeldscherm of voor verschillende functies. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op één scherm video's af te spelen terwijl op het andere scherm de bedieningsknoppen worden getoond. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om op één scherm video te kijken en op het andere commentaar in te voeren of om je e-mail checken op één scherm en het andere te gebruiken als een soft keyboard.

Sony Tablet S2
Sony Tablet S2

De Sony Tablet S1 maakt gebruik van infraroodtechnologie en werkt net als universele afstandsbedieningen op verschillende AV-apparaten. Je kan er bijvoorbeeld mee de tv inschakelen, het kanaal veranderen en het volume aanpassen. Daarnaast kan je via de DLNA (op zowel de S1 als S2) persoonlijke content op grote televisieschermen tonen of muziek streamen naar draadloze speakers.

Sony Tablet S1
Sony Tablet S1

Middels Qriocity-netwerkplatform, dat in 2010 geintroduceerd is, van Sony kun je met de S1 en S2 genieten van allerlei video- en muziekcontent. Daarnaast kan je via de PlayStation Suite op de tablets PlayStation-titels downloaden, net als op de Sony Ericsson Xperia Play. Beide tablets kan je gebruiken als e-reader en e-books zijn te downloaden via de ReaderStore2. Zowel de S1 als de S2 zijn compatibel met WiFi en 3G/4G en draaien op Android 3.0 Honeycomb.

Informatie over de beschikbaarheid en de prijs voor Benelux van de Sony S1 en S2 is nog niet bekend.

Sony S1 (links) en S2 (rechts) tablets)
Sony S1 (links) en S2 (rechts) tablets)

Sony