Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

3D-beeld op iPad 2 zonder speciale bril

nieuws 14 april 2011 om 10:08

Het Laboratorium voor Informatica in Grenoble in Frankrijk heeft een technologie ontwikkeld waarmee je iPad 2 of iPhone 4 3D-beelden kan weergeven zonder dat je daarvoor een speciale bril nodig hebt.

Dankzij een slimme softwaretoepassing kunnen ze de positie van het hoofd van een iPad 2- of iPhone 4-gebruiker real-time in 3D 'tracken'. Dankzij dit deze zogenaamde 'Head-Coupled Perspective' is het mogelijk om een 3D-weergave te geven van het 2D-scherm, dat meebeweegt als jij je hoofd beweegt (zie onderstaande video). Het 3D-effect is dankzij de real-time tracking vanuit vrijwel alle hoeken mogelijk.


Voor de 3D-toepassing is een frontcamera benodigd, vandaar dat deze technologie niet werkt op oudere iPhone- en iPad-modellen. Overigens is het op dit moment niet meer dan experimentele technologie, die helaas nog niet beschikbaar is voor reguliere gebruikers.

TUAW