Interessant:

KPN trekt stekker uit MobielTV

nieuws 31 maart 2011 om 09:49

KPN stopt per 1 juni 2011 met de dienst MobielTV via de zogenaamde DVB-H techniek, omdat er te weinig toestellen op de markt komen die DVB-H ondersteunen.

Bij de DVB-H techniek worden live tv-signalen verspreid via het netwerk voor digitale ethertelevisie. Met een speciale mobiele telefoon met een ingebouwde ontvanger (dat wil meestal zeggen: een uitschuifbare antenne) kan je onderweg live tv kijken. DVB-H is uiteindelijk niet de wereldwijde standaard geworden voor MobielTV. Er komen geen nieuwe toestellen op de markt die de techniek ondersteunen.

MobielTV via DVB-H kwam in Nederland in 2008 op de markt onder de slogan "Wachten wordt leuk". KPN introduceerde toen drie toestellen met ingebouwde DVB-H ontvanger: de Nokia N96, de Samsung P960 en de LG KB620. Wachten werd echter niet veel leuker, want daarna zijn er geen nieuwe DVB-H toestellen meer uitgekomen. (Wel werd wachten met een TV-abonnement erg duur). KPN heeft daarom besloten te stoppen met MobielTV via DVB-H en de vrijkomende frequenties die nu daarvoor worden gebruikt straks in te zetten voor verbetering van Digitenne. De circa 20.000 MobielTV-klanten worden de komende dagen per brief geïnformeerd.

KPN blijft niettemin geloven in de krachtige combinatie van televisie, videocontent en het mobiele toestel. Op termijn verwacht KPN dat naast "on demand" content ook live tv zal worden aangeboden via mobiel breedband.

KPN