Interessant:

T-Mobile kampt met storing netwerk

nieuws 28 maart 2011 om 15:41

Uit berichten op Twitter blijkt dat T-Mobile vandaag kampt met een storing; veel gebruikers kunnen niet bellen, sms'en of internetten.

Het "webcare-team" van T-Mobile heeft op Twitter inmiddels de storing bevestigd, maar verder nog geen details bekendgemaakt. De storing lijkt het hele land te betreffen, want de klachten komen uit alle regio's. T-Mobile gebruikers krijgen een bericht dat zij zich buiten het bereik van het T-Mobile netwerk bevinden.

T-Mobile kampt vaker met storingen en bood daar in het verleden ook een compensatieregeling voor aan.

Update 19:15: Op de T-Mobile website is ondertussen de volgende boodschap te lezen: "Op dit moment is er een storing in een deel van het netwerk. Daardoor kan een gedeelte van onze klanten (zowel abonnee's als PrePaid klanten) niet bellen en sms'en of gebeld worden. We schatten in dat ongeveer 2 miljoen mensen in een zekere mate last hebben van de storing. Uiteraard werken we met man-en-macht aan het verhelpen van deze situatie. Vooralsnog kunnen veel mensen weer bellen, alleen nog niet gebeld worden. De storing zit in een van onze verbindingscentrales. Een back-up systeem is opgestart. We verwachten dat deze back-up vanavond nog operationeel zal zijn. "

Update 22:00 Nog geen bericht van T-Mobile dat de storing is opgelost. Op Twitter continu meldingen van teleurgestelde bellers zonder bereik. Ook de storingspagina van T- Mobile vermeldt geen nieuwe informatie.

Update 2 (29/3): T-Mobile meldt dat de storing sinds maandag 28 maart 23.30 uur is verholpen. Het bedrijf laat ook weten dat er geen compensatieregeling komt.

NU.nl