Interessant:

Nintendo 3DS in de winkels

nieuws 25 maart 2011 om 09:45

De Nintendo 3DS is vanaf gisteren wereldwijd verkrijgbaar; de 3DS is de eerste game-handheld waarmee je 3D-games kan spelen zonder speciaal brilletje.

De adviesprijs van de Nintendo 3DS (die wordt geleverd met een 2GB SD-geheugenkaart) ligt rond de 250 euro. Het 3D-effect kan je bijstellen of uitzetten middels een speciale slider aan de zijkant van het apparaat.

De 3DS beschikt over een 3D-camera en enkele voorgeinstalleerde applicaties, zoals Augmented Reality (voor eenvoudige games in drie dimensies), "Gezichtenjacht" (een schietspelletje waarin je gefotografeerde gezichten kan plaatsen), "Nintendo 3DS Sound" (voor het bewerken en afspelen van muziek), Mii-maker (om je eigen "Mii"-avatars te creeren), een Dagboek (met spelgeschiedenis en statistieken) en "StreetPass Mii-park" (een park waar de Mii-personages die je via StreetPass binnenhaalt zich verzamelen).

Nintendo 3DS
Nintendo 3DS

De eerste fysieke games die direct voor de 3DS verkrijgbaar zijn, zijn onder meer Nintendo 3DS nintendogs + cats, Rayman 3D, The Sims 3, Pilotwings Resort en Asphalt 3D. Daarnaast zijn er voor de 3DS online games verkrijgbaar via Nintendo eShop (waarin je DSiWare en Virtual Console met Gameboy Classic- en Gameboy Color-games vindt).

PortableGear vergeleek eerder de mogelijkheden van de 3DS met de Sony NGP, iPad 2 en Sony Ericsson Xperia Play.

Nintendo