Interessant:

Sony NGP-games op NVG-memory cards

nieuws 21 maart 2011 om 09:48

Sony heeft bekendgemaakt op wat voor opslagmedium NGP-games verschijnen: het betreft nieuwe merkgebonden NVG-geheugenkaarten (van 2GB of 4GB). Daarnaast zijn de games ook online verkrijgbaar.

Dat heeft Sony bekendgemaakt op de Game Developers Conference 2011 in San Francisco. Bij de aankondiging van de Sony NGP (Next Generation Portable) afgelopen januari was het nog onduidelijk op wat voor opslagmedium NGP-games zouden verschijnen.

De NVG-flashgeheugenkaarten worden door Sony zelf geproduceerd. De 2GB-uitvoering is vooral bedoeld voor 'casual games' en de 4GB-uitvoering voor grafische veeleisende games, zoals Unchartered Portable. 5 tot 10 procent van de NVG-geheugenkaarten wordt vrijgelaten voor de opslag van savedata, patches en andere downloads. Online zijn NGP-games verkrijgbaar in de PlayStation Network Store (PSN Store) of via PlayStation Suite voor Android.

Sony NGP (PSP2)
Sony NGP (PSP2)

De Sony NGP (PSP2) beschikt onder meer over een 5-inch touchscreen, een multi-touchpad aan de achterzijde, WiFi, Bluetooth en GPS. Tevens is het apparaat compatibel met je oude PSP- en PSP mini-games. Naar verwachting komt de Sony NGP eind 2011 op de markt.

Naschrift: de Sony NGP is in juni 2011 officieel geintroduceerd onder de naam Sony PS Vita.

EDGE