Interessant:

Sony vernieuwt VAIO S-laptopserie

nieuws 24 februari 2011 om 10:16

Sony vernieuwt de VAIO S-laptopserie; de nieuwe modellen hebben een 13,3-inch display, zijn 24 mm dun, wegen 1,75 kg en hebben een nieuw 'full flat'-design gemaakt van magnesium. Tevens is de accuduur verbeterd.

De vernieuwde Sony VAIO S-serie heeft een volledig onzichtbaar scharniermechanisme en de interne lithium/polymeerbatterij levert genoeg energie om zeven uur mobiel te werken in de stamina-stand. De accu van de VAIO S-Serie is te combineren met een tweede, optionele dunne en smalle lithium/polymeerbatterij die los van de laptop is op te laden en is toe te voegen zonder dat de interne batterij verwijderd hoeft te worden. Om deze tweede accu te plaatsen kan de laptop gewoon aan blijven staan en wordt de werkduur verhoogd tot maximaal 14 uur.

Sony VAIO SB (Black) notebook
Sony VAIO SB (Black) notebook

Daarnaast zorgt het 'Dynamic Hybrid Graphics Systems' voor het slim schakelen tussen de geďntegreerde (grafische) processor en de krachtige AMD Radeon HD 6000 Series-videokaart, afhankelijk van de uit te voeren taak. Het maakt qua stroomverbruik dus niet uit of HD-video's worden bekeken waarbij veel processorvermogen wordt verbruikt of dat er gewoon wat aantekeningen worden gemaakt, de VAIO S kan het allebei.

Het toetsenbord van de VAIO S-Serie beschikt over achtergrondverlichting zodat zowel overdag als 's nachts comfortabel te typen is. Verder beschikt de laptop over een omgevingslichtsensor die de helderheid van het scherm automatisch dimt om energie te besparen wanneer er weinig licht is. Dankzij Fast Boot start de VAIO S snel op en met de speciale WEB-toets zit je binnen enkele seconden op internet. 3G-modules zijn optioneel.

Sony VAIO SB (White) notebook
Sony VAIO SB (White) notebook

De nieuwe VAIO S-modellen zijn verkrijgbaar vanaf eind maart 2011. De vernieuwde modellen zijn erg prijzig: ze kosten respectievelijk € 1000 (VPC-SB1A9E/B), € 1100 (VPC-SB1X9E/B) en € 2000 (VPC-SB1S1E/W).

portablegear.nl


Gerelateerde producten