Interessant:

Sony S1 en S2 tablets op komst

nieuws 22 februari 2011 om 10:07

Volgens de laatste geruchten gaat Sony binnenkort meedoen aan de tablethype: de Japanse fabrikant zou de Sony PlayStation S1 tablet, de Sony S2 dual-screen tablet en een Sony VAIO Windows 7-slider in de planning hebben staan.

De Sony PlayStation S1 zou een 9,4-inch tablet met Android 3.0 Honeycomb zijn en beschikken over onder meer een NVIDIA Tegra 2-processor, WiFi + 3G radio en camera's aan de voor- en achterzijde. Op het afgelopen MWC 2011 verscheen dit jaar ook de eerste PlayStation-gecertificeerde mobiele telefoon: de Sony Ericsson Xperia Play.

De Sony S2 is naar verluidt een clamshell dual-screen tablet met twee (dicht te klappen) 5,5-inch displays en zou vrijwel dezelfde specificaties hebben als de S1. De S2 draait waarschijnlijk niet op Android 3.0, omdat dat OS nog niet geschikt is voor dual-screen gebruik. Op welk besturingssysteem de Sony S2 wel draait, is nog onbekend. Centraal bij zowel de S1 als de S2 staat ondersteuning van "Qriocity", Sony's content-on-demand-service.

Naast de S1 en S2 gaat er ook een gerucht over een Sony VAIO Windows 7-slider tablet. Dit 9,4-inch model met uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en Intel Atom Pinetrail-processor zou kunnen worden gezien als opvolger van de Sony VAIO P-netbookserie en zou qua design erg lijken op de Samsung Sliding PC 7 (TX100) en de Asus Eee Pad Slider.

Volgens de geruchten wil Sony de tablets nog dit jaar op de markt brengen. Ook enkele prijzen lekten reeds uit: de Sony S2 zou $ 699 (ongeveer 515) en de Sony VAIO tablet $ 799 (rond de 590) kosten.

Naschrift: de Sony S1 en de Sony S2 tablets zijn eind april 2011 officieel geintroduceerd.

Engadget