Interessant:

Sony NGP: Next Generation Portable (PSP2)

nieuws 28 januari 2011 om 09:43

Sony heeft de opvolger van de PSP aangekondigd; de PSP2, of de Sony NGP (Next Generation Portable) zoals de codenaam voorlopig is, beschikt onder meer over een 5-inch touchscreen, camera, webcam en bewegingssensor.

Verder is de Sony NGP voorzien van een krachtige quad-core ARM Cortex A9-processor. Voor het display is gebruik gemaakt van de heldere OLED-technologie. Bijzonder zijn het multi-touchpad aan de achterzijde van de gamehandheld en de dubbele analoge controlsticks. WiFi, 3G, Bluetooth, GPS, ingebouwde stereo speakers en een geintegreerde microfoon completeren Sony's nieuwe gamehandheld. De NGP heeft een nieuwe LiveArena-user interface waarmee je door de PlayStation Store kan browsen en via het PlayStation Network contact kan zoeken met andere NGP-bezitters. Ook trophies (gameprestaties, bekend van de PS3) zijn toegevoegd. NGP-games komen op flash-kaarten (onduidelijk is nog wat voor formaat het exact is).

De Sony NGP is compatibel met de gelijktijdig aangekondigde PlayStation Suite voor Android. Tevens kan je er nog je oude PSP-spellen en PSP mini-spellen op spelen. Aangekondigde games voor de NGP betreffen onder meer nieuwe edities van Metal Gear Solid, Call of Duty, Resistance, Uncharted, Killzone, Little Big Planet en WipEout.

Sony NGP (PSP2)
Sony NGP (PSP2)

De officiele naam en de prijs van de Sony NGP, die tegen het eind van het jaar verkrijgbaar is, volgen nog. De verwachting is dat volgende maand ook de Sony Ericsson XPERIA Play (PlayStation Phone, ook bekend onder de codenaam Zeus) wordt aangekondigd. Met de nieuwe gameheld wil Sony Nintendo - dat onlangs de Nintendo 3DS lanceerde - van de troon stoten.

Sony NGP (PSP2)
Sony NGP (PSP2)

Naschrift: de Sony NGP is in juni 2011 officieel geintroduceerd onder de naam Sony PS Vita.

PlayStation.Blog.EU